www.slingerweg.nl      | nieuws |    | club |    | fotoboek |    | gastenboek |   | links |


NK Kubb 2011: 1/8 finalisten
  18-07-11

Ditmaal was KCSW in de 2de partij na de poule-fase uitgeschakeld.
All we got were some lousy photos of our team.

evengoed bedanken wij de organisatie voor het festijn wat wij kubben noemen.


KC Slingerweg 2011 - Bron: nkkubb.nl


KubbHW Toernooi 2010: losse flodders
  15-11-10

Een variant op KCSW is zaterdag 18 september naar Oud-Beijerland afgerezen. Het team bestond deze maal uit de heren Henri, Remco, Johan en Thomas. Terwijl de korfballers al begonnen waren met de jeugdwedstrijden werden door KubbHW de velden nog uitgezet. Er deden 16 teams van minimaal 3 personen mee, het was erg gezellig en het weer zat ook weer eens mee. KCSW was echter snel uitgeschakeld maar dit mocht de pret niet drukken, de korfbalkantine was gelukkig goed verzorgt.

KCSW 2010
bron: www.kubbhw.nl


NK Kubb 2010: 2de plaats
  14-11-10

Hoog tijd voor een update. Ik zit momenteel achter mijn bureau met een scheurtje in mijn rechter enkelband, of iniedergeval een van de vele banden die in mijn rechter enkel zitten. Echte fans van KCSW weten dan waarschijnlijk ook wel wie dit bericht heeft geschreven.

Ook dit jaar heeft KCSW weer gestreden om het kubbkampioenschap van Nederland. Het was zeer mooi weer en niet alleen de leden van KCSW waren hier op gekleed (u raad het al). Bij deze nog even een bedankje voor de organisatie, de BBQ was weer perfect en de afsluitende zangeres nog veel beter, liefst zou ik nu samen met haar op een eiland zijn!

Ik wilde het ook nog even hebben over onze tweede plek, dit is niet de eerste, maar degene die er direct op volgt. Wel hebben we tegen de 1ste gestreden, ze waren echter beter als KCSW.

Vandaar de 2de plek.

We hopen volgend jaar op minstens een vergelijkbare prestatie!

KCSW 2010
bron: www.nkkubb.nl

KCSW 2010
bron: www.nkkubb.nl


KCSW lanceert combo website!
KCSW verenigt zich met het OWKIK
  28-11-09

Vanaf vandaag staat de volledige homepage van KCSW online! Op aandringen van het bestuur is deze website samengevoegd met de website van het Open Wierings Kampioenschap Indoor Kubb. Zoals we zien geeft deze combinatie een veel lichtere belasting voor het Nederlandse web.

De website is tot stand gekomen door de inzet van de heren Thomas, Henri en Bas Koppe (n.b. heeft alleen Bas de achternaam 'Koppe'.)

Veel kijkplezier!


gesneuveld wegens redundantie www.slingerweg.nl


NK Kubb 2009: Brons is beautiful
  27-06-09

43 van de 46 teams bleken niet voorbereid op de elegantie van KCSW. Ditmaal geen bruut naakt geweld maar een mix van vlees, stof en pretentieuze accesoires. Al gauw bleek dat we een podiumplaats in het zicht hadden, KCSW kennende waren we ruim als eerste klaar met de voorrondes. Dit gaf ons tijd om de strategie te plannen, te aanschouwen, en te drinken. Onder het genot van veel vrouwelijk schoon en mooi weer is dit laatste een welkome afleiding.

Misschien lag het aan de concentratie, of omdat we de strategie niet zwart op wit hadden, maar we legden in de kwart-finale al gauw het loodje.

De avond werd afgesloten met de rock-formatie 'bruun brood' uit Nijeveen. Deze formatie wil volgend jaar weer optreden, Rob Holtens is waarschijnlijk vol van onbegrip, al was hij er zelf niet bij.


bron: www.lossepols.nl


NK Kubb 2008: KCSW eist wederom een prijs op.
  04-07-08

Op 28 juni 2008 gingen de kubbers uit de SlingerWeg er weer op uit om het hoogst haalbare in kubbend Nederland te bemachtigen. De eerste plaats op het Open Nederlands Kubb Kampioenschap. Dit jaar streden ze onder de naam KCSW "de Nakubbisten". Dit vanwege het heerlijke weer en de betere prestaties wanneer je jezelf vrij kunt bewegen.

Het ging te goed. Alle partijen werden in een mum van tijd gewonnen met
2-0. Het vervelende daar aan was dat er erg lange pauze's ontstonden voor de volgende wedstrijden, iets wat niet favoriet is bij de SlingerWeggers. In de halve finale verloren de kubbers dan ook kansloos met 0-2 van VKA "t'Hemelrijk". Er was geen verliezersfinale, zodoende mocht de derde prijs mee naar huis genomen worden. Bij deze prijs was een roze ontbijtkoek inbegrepen, daarvoor de organisatie dank. Ook dank voor al het andere uiteraard en dan met name voor het geweldige concert dat Rob Holtens weggaf op de afsluitende feestavond.


bron: www.lossepols.nl


3e Open Kubbamsterdam Toernooi:
KC Slingerweg neemt de benen met 2de en 3de prijs.
   10-05-08

Wederom werden de vuisten gebalsemd, op zoek naar .... PRIJZEN!!
Gezelligheid alom, maar waarom? Vanwege het mooie weer natuurlijk mensen! En de mensen!

KC Slingerweg wist nipt weg te komen met de 2de en de 3de prijs (i.s.m.
de Gammele Bende), ziehier de uitslag:

1e. 'Hemelrijk 1'
2e. 'Slingerweg 1'
3e. 'Slingerweg 2 / Gammele Bende'

Voor meer informatie en foto's: zie www.kubbamsterdam.nl


BK Kubb 2007: Onderuit in de kwartfinale
  
27-08-07

Op 24 augustus 2007 werden de auto's volgeladen en begon de tocht naar Gent (België). Aangekomen genoten de kubbers een heerlijke nachtrust op camping Blaarmeersen. De volgende dag begon om 10 uur het Belgisch Kampioenschap. Eerst werd door de organisatie duidelijk gemaakt dat Nederlanders de erg mooie beker niet konden winnen, maar hier konden de kubbers zich snel overheen zetten. In de poule wedstrijden verliep niet alles vlekkeloos, desondanks werd er geen set verloren en kon KC SlingerWeg zich met 8 punten winnaar van poule G noemen.

In de 1/8ste finale moesten de kubbs van, het ook uit Nederland afkomstige, de Lösse Pols worden omgeworpen. Alle Nederlandse teams werden tegen elkaar uitgespeeld, opdat er in ieder geval een Belgisch team in de finale zou geraken, hier waren de Nederlanders niet bijzonder over te spreken. Verder was het toernooi te goed opgezet om hier stennis over te gaan maken. Uiteindelijk werd er gewonnen van de organisatoren van het Nederlands Kampioenschap Kubb, puur omdat ze zelf verzuimden ons een pak slaag te geven.

In de kwartfinale moesten de SlingerWeggers het opnemen tegen hun vrienden van VKA t’Hemelrijk (alias Kubb Amsterdam). De Amsterdammers hadden in hun 1/8ste finale de Gammele Bende uit Nederland verslagen. Dit waren dus de laatste 2 Nederlandse teams. In een zenuwslopende wedstrijd trok VKA t’Hemelrijk tweemaal aan het kortste eind. Maar desalniettemin bleek wederom dat de teams zeer aan elkaar gewaagd zijn. Uiteindelijk won VKA t’Hemelrijk het toernooi. De verliezend finalisten, de Kubbisten, werden Belgisch Kampioen.

Ondanks de vroege uitschakeling was het toernooi bijzonder leuk om aan deel te nemen. Volgend jaar hoeven de Nederlanders waarschijnlijk niet tegen elkaar uitgespeeld te worden, dit doordat er genoeg Belgen waren die waarschijnlijk veel gaan trainen om volgend jaar de beste te kunnen zijn. Tot volgend jaar. Ook als het dan eventueel het VK Kubb heet.


bron: www.kubbamsterdam.nl


KC SlingerWeg 2de op NK Kubb 2007
  
18-08-07

KC SlingerWeg is er in geslaagd om de finale van het Nederlands Kampoenschap Kubb te halen. In de finale trof het de Chopsticks, welke ook al tegen was gespeeld in de groepsfase. Daar wonnen de heren van KC SlingerWeg overtuigend van dit team. In de finale was het echter anders, doordat de plaatselijke supermarkt zijn goudgele vocht in de aanbieding had gedaan werd de concentratie bij het naderen van de prijsuitreiking minder. Er waren maar weinig teams zo geinterresserd in de Nijenveense middenstand, zo ook gaven de Chopsticks hier helemaal niks om.
KC SlingerWeg kon dus trots zijn op hun prestatie, zeker ook daar het eerste team van deze club in het jaar 2006 in de voorronde's werd uitgeschakeld. Het andere Wieringer team, de Gammele Bende, vond zijn waterloo in de achtste finales.


bron: www.kubbamsterdam.nl


Sunset-Kubb 2006 eindigt zonder winnaar
  
25-07-06

De eerste editie van Sunset-Kubb is zonder winnaar tot een einde gekomen.
Er was gewoon weg te laat begonnen. Een goede leerweg voor de organisatie voor volgende edities.
Ondanks het voortijdige einde was het toernooi zeer geslaagd.

Lees meer, klik hier.
Foto's, klik hier.


Meer over Sunset-Kubb bekend
  
10-07-06

Sunset-Kubb zal worden gehouden op Lutje Zuid op zaterdagavond 22 juli vanaf een uur of 7. Ga voor meer info en opgave naar het kopje Sunset-Kubb. Doe dit wel want er is het één en ander aangepast.
Mvgr, KCSW


KCSW in de voorronde van het NK gesneuveld.
  
10-07-06

KCSW begon sterk aan het toernooi maar kon de goeie start niet volhouden, op onverklaarbare wijze werden er kubbs niet geraakt en was het al vroeg in de middag over en uit voor de jongens uit de Slingerweg. Het weekend was evengoed geslaagd ondanks de vroege uitschakeling.
bron: www.lossepols.nl